kaçarcasına geçiyoruz geçmişimizin yanından


Çoğumuz atıyla aynı gözlüğü takmış bir süvari gibi hızla geçip gideriz hayatlarımızın içinden. Önümüze bakarız sadece, yüksek hızda seyrettiğimiz için her şey arkada kalır. bütünümüzü oluşturan binlerce ayrıntıyı göremeyiz. hayatımızı belirleyenler anlaşılamadan arkamızda kaldıkça geleceğimizde belirsizleşir. geçmişimizin ayrıntıları silikleştikçe hangi kararımızı, hangi gerekçelerle aldığımızı algılayamayız. başımıza gelen işlerin nereden yola çıktıklarını bunlarda bizim payımızın ne olduğunu çözemeyiz.
hızla geçerken hayatlarımızın içinden, durup dinlenmeye, neyi neden yaşadığımızı anlamaya fırsatımız olmuyor sanki. hangi anımızın sadece anı olarak kalmadığını, geçmişimizin bıraktığımızı sandığımız şeylerden hangilerinin bizi bir gölge gibi takip ederek, şimdiki zaman kararlarımızı etkilediğini bilmiyoruz. geçtiğimiz her yerde bizden parçalar bulunuyor. kişiliğimizin parçaları bunlar. yaptıklarımız, yapamadıklarımız, pişmanlıklarımız, keşkelerimz, tasalarımız, sevinçlerimiz, acılarımız var geçtiğimiz yollarda. ama bakamıyoruz sanki onlara. kaçarcasına geçiyoruz yanlarından. sanki bize ait değillermiş gibi davranıyoruz. kendimizden kaçarsak başka bir yere, kendimizin oldamdığı bir yere varacağımızı sanarak, dört nala sürüyoruz atlarımızı. birliğini kaybetmiş, acemi ve savaşmak yerine son hızla kaçmaya çalışan bir süvari gibi.
ve günün birinde soluğumuz tükeniyor. ya da geçilmesi olanaksız bir yere varıyoruz. ve orada dönüp arkaya bakmak gerektiğini hissedeiyoruz. ama yapamıyoruz bunu çoğu zaman. korkuyoruz çünkü. kendimize hesap sormaktan, onca saçmalığı neden yaptığımız kendimize itirafe etekten korkuyoruz.
halim bahadır`ın postadaki romantik isyankar köşesinden

Yorumlar

  1. adamcağız güzel yazmış.
    ksinang kim bu?
    nerden buldun?
    sende duygusalsın ya akraban mı yoksa?

    YanıtlaSil
  2. akrabam değil meraklılar. sadece bir arkadaşım tavsiye etti. halim bahadır postada yazıyor. ah biraz okusaydınız..

    YanıtlaSil
  3. posta dedinde einstein a benzeyen adamın yazısını da koysana. haydar dümenin onu da görmek istiyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

küfür istemiyoruzzzz

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mabel Matiz -Ya Bu İşler Ne-illuminati ifşası

Cem Karaca`nın Şarkısında Geçen Üçler, Yediler, Kırklar Mevzusu Üzerine...